Over mij

Ik ben Hanneke; actief, enthousiast, betrokken en (een tikkeltje) eigenwijs. In het dagelijks leven woon ik samen met een lieve man en drie intense en mooie dochters. Nieuwsgierig en leergierig als ik ben, zit ik graag met mijn neus in de boeken. Verder ben ik vaak te vinden in de buitenlucht en zoek ik graag de natuur op, fietsend of wandelend met de hond.  

Na mijn studie Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen afgerond heb ik me gespecialiseerd op het gebied van hoogbegaafdheid. Hoe bijzonder was het om te ontdekken dat de kennis en ervaring die ik opdeed ook in mijn privéleven dagelijks een rol zou spelen. Ik heb mezelf in de afgelopen jaren gericht op de behandeling van zowel kinderen, jongeren als volwassen. In de behandelingen heb ik me middels meerdere opleidingen verder ontwikkeld op het gebied van Acceptance and Commitment Therapy (ACT), waardoor ik me op dit gebied ACT Master mag noemen. Ik heb mogen ervaren op welke manier ACT een methodiek is die sterk aansluit bij de denk- en gevoelswereld van hoogbegaafden. 

De naam van mijn praktijk is niet toevalligerwijs tot stand gekomen. Autonoom denken en handelen is voor mij een belangrijke basisbehoefte, waardoor ik altijd op zoek ben naar mijn eigen pad en vanuit waar ik de verbinding met anderen aanga. Vol energie heb ik mijn eigen weg willen vinden, waardoor ik altijd in beweging ben (geweest) en in mijn ontwikkeling nooit stil sta. Ik ben graag bezig met zoeken naar nieuwe kennis, uitdagingen en ervaringen. Deze neem ik zowel mee in mijn eigen leven als in de behandelpraktijk.

 

Overzicht opleidingen:

Sociaal Pedagogische Hulpverlening bij Fontys Hogescholen

Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen 

ACT Basis Opleiding bij ACT Guide

ACT Vervolgopleiding bij ACT Guide

ACT in Groepen bij ACT Guide

ACT4Kids bij Monique Samsen (grondlegger van ACT4Kids)

ACT in Beeld (Creatief en Beeldend aan de slag met ACT vaardigheden)

 

Ik ben als orthopedagoog SKJ geregistreerd, wat betekent dat ik kennis, ervaring en vaardigheden heb ontwikkeld en dat ik continu investeer in mijn vakbekwaamheid.

Ik ben continu op zoek naar nieuw kennis, methodieken en technieken. Dit doe ik door het volgen van relevante opleidingen en cursussen en door het lezen van zoveel mogelijk boeken in mijn vrije tijd.

Daarnaast heb ik met grote regelmaat professionele supervisie, waarin ik op mijn eigen handelen reflecteer en een moment van stilstaan pak om vervolgens weer opnieuw in beweging te komen.